Годонимдер — халық өмірінің тарихи, мəдени жəне ақпараттық коды - Əділова, А.С.; Бейсен, Ф. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада қазақ ономастикасының маңызды жəне елеулі бір саласы — топонимдердің табиғи жəне жасанды түрлері қарастырылып, жасанды атаулар көбіне идеологиялық мақсаттарға қызмет ететіні көрсетілді. Қала ономастикалық кеңістігінің бір түрі — годонимдер халық өмірінің тарихи, мəдени жəне ақпараттық коды ретінде сипатталды. Годонимдер заман талабына, қоғамның талап-тілектері, сұраныс-сұранымдарына сай өзгеріп, құбылып, түрленіп отырады, сондықтан мақала авторлары Қарағанды қаласының годонимдері де реконструкциялауды қажет етеді деп қорытады.
Годонимы — исторический, культурный и информационный код жизни народа
Godonima — a historical, cultural and information code of life of the people
Keywords: ономастикалық бірлік; онимдердің ментальдік-танымдық сипаты; əлеуметтік-тарихи код; годонимдер; мемориалды годонимдер