Ерлер мен әйелдердің басқару көшбасшылықтағы ерекшеліктер - Ескерова, З.А.; Акыбаева, Г.С.; Мамбетова, С.Ш. (Академик Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2024)
Ерлер мен әйелдердің көшбасшылықтағы айырмашылықтары заманауи ұйымдар мен қоғамдық басқару саласында өзекті мәселе болып табылады. Зерттеулер көрсеткендей, ерлер мен әйелдер басқару тәсілдерінде жиі әртүрлі әдістерді қолданады, бұл олардың көшбасшылық стильдері, шешім қабылдау үрдісі және ұжыммен қарым-қатынасында көрініс табады. Ерлер, әдетте, тапсырмаларға бағытталған директивті стильге бейім болса, әйелдер көбінесе ынтымақтастық пен эмоциялық интеллектке назар аударатын қолдау көрсету көшбасшылығын көрсетеді. Гендерлік стереотиптер де көшбасшылық қасиеттерді қабылдау мен бағалауға айтарлықтай әсер етеді. Маңызды аспект ретінде гендерлік әртүрліліктің басқарудың тиімділігі мен корпоративтік мәдениетке әсерін, сондай-ақ әйелдердің жетекшілік қызметке көтерілуінде кездесетін кедергілерді айтуға болады. Ерлер мен әйелдердің көшбасшылықтағы айырмашылықтарын талдау басқару механизмдерін тереңірек түсінуге және мемлекеттік басқаруда инклюзивті көшбасшылық үшін стратегиялар ұсынуға мүмкіндік береді.
Keywords: әйелдер көшбасшылығы; гендерлік стереотиптер; Қазақстан; ерлер; гендерлік квоталар; стереотиптермен күрес; көшбасшылықтағы айырмашылықтар