Тарихтан тағылым: зерттеулер - Смағұлов, Ж.Қ. (Арко, 2014)
Халықаралық Ақпараттандыру академиясының академигі, филология ғылымдарының докторы, профессор Ж.Қ.Смағұловтың бұл еңбегіне ғалымдық шығармашылы-ғындағы əр кездерде жазылған ғылыми-зерттеу жəне əдеби сын мақалалары топтастырылған. Жинақта ұлттық əдебиеттану ғылымында ұлы дарындар тағдыры мен шығармашы-лықтарының зерделену тарихы мен көрнекті ғалымдар туралы зерттелу мақалалары жəне сыншылдық көзқарастағы ой-толғамдары берілген. Еңбек жоғары оқу орындары студенттері мен əдебиетші-ғалымдарға, мектеп мұғалімдеріне жəне жалпы əдебиет сүйер қауымға арналған.
Keywords: қазақ әдебиеті; әдеби сын; Абайтану; Мәшһүр Жүсіп; Бұқар жырау; Бөкейхан Ә.; Әуезов М.; Құдайбердиев Ш.; Жұмабаев М.; Кәкішев Т.; Есенберлин І.; Аймауытов Ж.; Бөкетов Е.А.