Налогообложение недропользователей в Республике Казахстан - Алдабергенова, А.А. (Изд-во КарГУ, 2011)
Мақалада 2009 жылдың басынан қолданыстағы жаңа Салық кодексіндегі жер қойнауын пайдаланушыларға салық салудың негізгі ережелеріне қысқаша шолу жасалып, тəжірибелік қолданысына сипаттама ұсынылған. Сонымен қатар автор қазіргі кезеңдегі Салық кодексіне енгізілетін өзгерістер мен толықтыруларға заңды бағасын беруге тырысты. This article provides an overview of the basic provisions of the New Tax Code of the Republic of Kazakhstan, in force since early 2009, in the area of the taxation of subsoil users, recommendations for their practical application, as well as the author tried to give a legal assessment of the changes, and additions to the Tax Code at present stage.