Инновациялық мектеп ретіндегі гимназияның ерекшеліктері - Каргин, С.Т.; Мұқатаев, А.А.; Кузнецова, С.В. (ҚарМУ баспасы, 2012)
Мақалада гимназияның инновациялық мектеп типі ретіндегі ерекшеліктері зерттелген, «гимназия» ұғымына этимологиялық, ғылыми-педагогикалық талдау жасалған, сол сияқты гимназиялық білімнің негізгі мəселелері қарастырылған. Педагогика теориясы мен практикасында инновациялық мектеп ретінде гимназияны құру мен дамытудың алуан түрлі тұжырымдамаларына сүйене отырып, оның негізгі мақсаты терең ойластырылған гимназиялық білім беру арқылы адамның тұлғалық қалыптасуын қамтамасыз ету, оның өмірлік позициясын қалыптастыру, үнемі өзгеріп отыратын қоғамдық құбылыстар жағдайына бейімдеу болып табылатыны көрсетілген.
Особенности гимназии как инновационной школы
Keywords: гимназия; инновациялық мектеп; педагогика теориясы; тұлға; инновациялық білім; гимназиялардың құрылымы; инновациялық оқу орындары; педагогикалық жүйе; гимназиялық білім беру