Қазақстан Республикасындағы мəслихат депутаттарын сайлау барысындағы сайлау үрдісі кезеңдерінің ерекшеліктері - Амандықова, С.К.; Садықова, Қ.Қ. (ҚарМУ баспасы, 2013)
Мақалада Қазақстан Республикасындағы мəслихат депутаттарын сайлау барысындағы сайлау үрдісінің кезеңдеріндегі ерекшеліктері анықталды. Авторлармен мəслихат депутаттарының жергілікті билікті орталықсыздандыру негіздерін нығайту жағдайындағы қызметін жетілдірудің негізгі қырлары қарастырылды. Жергілікті билікті қалыптастырудың үздік нысаны ретіндегі сайлау үрдісінің маңызды қырларына талдау жасалып, жергілікті өзін-өзі басқару негіздерін жетілдіру бойынша ұсыныстар енгізілді
Особенности избирательного процесса при выборах депутатов маслихатов в Республике Казахстан
Features of electoral process at elections of local council deputies in the Republic of Kazakhstan
Keywords: мəслихат; депутат; жергілікті билік өкілдері; сайлау; сайлау үрдісі; жергілікті өзін-өзі басқару