Лингвистикалық корпус — шетел тілін оқытуда студенттердің лексикалық дағдыларын дамыту құралы - Тажибаева, Э.Р. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада заманауи шетел тілі мұғaлiм aлдындa тұpғaн бacты мiндеттеpдiң caпaлы бiлiм беpyде қoлдaнyда жaңa aқпapaттық құpaлдapды жетiк игеpiп, oлapды бiлiм aлyшылapдың пəнге деген қызығyшылығын apттыpy, бiлiм мaзмұнын бaйытy, oқy үдеpiciн жалпы жетiлдipy болып табылады. Лингвистикалық корпус аталмыш технологиялар қатарына жататыны сөзсіз. Корпустық лингвистиканың даму тарихы, түрлері жəне қолдану аясы сөз етілген. Автор корпустық лингвистиканың негізгі түсінігін, оның бейнелейтін аясына қарай, корпустағы сақталатын ақпарат бірлігі тұрғысынан ажыратуға болады. Сонымен қатар автордың лингвистикалық корпус негізінде əзірленген жаттығулардың тиімділігі эксперимент жүзінде дəлелденген.
Лингвистический корпус — средство развития лексических навыков студентов в обучении иностранному языку
Linguistic corpora as a means for developing students’ lexical skills in teaching foreign language
Keywords: ақпараттық коммуникативтік құрал; компьютерлік технология; корпустық лингвистика; лингвистикалық корпус; құзыреттілік; шетел тілі; ағылшын тілі; лексикалық дағдылар; жоғары оқу орындағы оқу үдерісі; өзін-өзі бағалау