Эстетико-экологическое воспитание старших дошкольников в детском саду - Усманова, Ж.А. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада экологиялық оқыту ұйымының мəселелері қарастырылады. «Экологиялық мəдениет жағдаяттылығы» түсінігіне автор көзқарасы берілген. Экологиялық мəдениет адамның экологиялық қызметін жоғары деңгейде іске асыруға мүмкіндік туғызады. Бұл адамның табиғатты қабылдауының, табиғатқа деген қарым-қатынасының көрсеткіші болып табылады. Бала бақшадан бастап болашақ ұрпақты экологиялық тəрбиелеу жəне білім беру экологиялық мəдениетті дамытуға жол ашады.
Keywords: эстетико-экологическое воспитание; старшая группа; детский сад; дошкольник