Қазақстан Республикасының жалпы білім беру жүйесіндегі көптілді білім берудің өзектілігі - Жанұзақов, Н.Б. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада жалпы білім беру жүйесіндегі көптілді білім беру жүйесі зерттелді. Қазіргі кезде көптілді білім кеңістігінің дамуы Қазақстан үшін тəн жағдай, себебі көптілділік үштілділікке қарағанда: қазақ, орыс, ағылшын тілдерін білумен қатар, ана тілін меңгеруді де қарастырады. Сонымен қатар Қазақстанда қостілділік пен үштілділіктің негізі болып табылатын мемлекеттік тіл болуы қажет. Аталған мəселе үштілділікті мемлекеттік тіл негізінде дамытқан кезде ғана дұрыс шешімін табады. Қазақ тілі көшбасшы тіл ретінде біздің еліміздегі жүргізіліп отырған тіл саясатында өзіндік мəртебесін біртіндеп арттырып келеді.
Актуальность полиязычного образования в системе общего образования в Республике Казахстан
The topicality of multilingual education in the system of general education in the Republic of Kazakhstan
Keywords: көптілділік; қостілділік; көптілді білім беру; үштілді білім беру; қостілді білім беру; үштұғырлы тіл; оқу-тəрбиелік үдеріс; тілдік жəне тілдік емес пəндер; көпмəдениетті тұлға; көптілді тұлға; лингводидактика; шетел тілдік білім; деңгейлік оқыту; көптілді білім берудің тұжырымдамасы