Қазақстандағы венчурлық бизнесті басқару ерекшеліктері мен даму алғышарттары - Таттымбетова, К.Т.; Қоғабаева, Ш.А. (ҚарМУ баспасы, 2020)
Бұл мақаладаҚазақстандағы венчурлық инвестициялардың ерекшелігі қарастырылған. Венчурлық бизнестің бүкіл өмірлік циклінің жұмысы венчурлік басқарудың арнайы жүйесі арқылы жүзеге асырылатындығы айтылады.Венчурлік фирма жаңа технологиялар мен өнімдерді əзірлеумен жəне енгізумен айналысатын коммерциялық ғылыми-техникалық компания болғандықтан венчурлық бизнес инновациялық қызмет болып табылатын кəсіпкерлік қызметпен байланысты екені көрсетіледі.
Keywords: венчур; инвестиция; инновация; техника; инвестор; инвестор; IT