ЧИСЛЕННОЕ РЕШЕНИЕ ЗАДАЧИ ОБ ОПУСКАНИИ СИЛЬНОВЯЗКОГО КУПОЛООБРАЗНОГО ПОДНЯТИЯ - Куралбаев, З.К.; Аманбаев, А.А. (Изд-во КарГУ, 2009)
Мақала жоғарғы бос бетінің формасы алдын ала күмбез түрінде берілген, тұтқыр қабаттың салмағының əсерінен пайда болатын қозғалыстарын сипаттайтын есепті сандық əдіспен шешуге арналған. Есептің сандық шешімі жер қабатындағы тектоникалық процестердің сипатына талдау жасауға қолданылған. This text is considering number of decision of sum about motion upwards power of gravity substance of sfrongsticky layer, free surface of it has preliminary form of cupola raising. The results number of decision of sum are used for analyse some of sides of tectonic processes are going on earthly bark.