Применение трековых технологий для bottom-up синтеза 3d-наноструктур - Машенцева, А.А.; Здоровец, М.В.; Аубакиров, Б.Н.; Русакова, А.В.; Горин, Е.Г. (Изд-во КарГУ, 2012)
Полимерлік тректік мембраналарды негіздер арқылы өңдеу үрдісінің кинетикалық сипаттамасының зерттеуі өткізілді. Энергия активациясының жəне өңдеудің көлемдік жылдамдығының мəні есептелді. Температуралық, концентрациялық жəне диффузиялық факторларды ескере отырып, тректік мембраналарды өңдеудің көлемдік жылдамдығының жартылай эмпирикалық теңдеуі алынды. Аралардың өлшемі жəне геометриясы нүктелер көпіршіктері əдістерімен жəне сəйкесінше сканерлік электрондық микроскопиясымен анықталды. The application of polymeric templates for the «bottom-up» synthesis of copper 3D-nanostructures in the channels of PET track-etch membranes irradiated at the heavy ion accelerator DC-60 in Astana was studied. Excellent images of copper micro-and nanostructures were obtained by a JEOL-7500 scanning electron microscope. The effect of solution composition on the surface and morphological properties of copper microand nanotubes as well as optical absorption spectra and current-voltage characteristics were studied.
Application of track technology for the bottom-up synthesis of 3d-nanostructures
Keywords: трековые технологии; bottom-up синтез 3d-наноструктур; металлические 3D-наноструктуры; нанопроволока; наностержни; метод электрохимического осаждения (ЭХО); трековые мембраны; матрица; химическое осаждение; ионно-плазменное напыление металла-катализатора