Пандемияның туризм саласына əсері жəне ішкі туризмді дамыту мүмкіндіктері - Оспанов, Г.М.; Батырбек, Н.С. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Карағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2020)
мақалада пандемияға байланысты туризм мəселелері қарастырылады. Пандемияның ішкі туризмнің дамуына əсері туралы сөз қозғалады. Туризм саласындағы залалдың статистикалық мəліметтері келтірілген. Экономикалық тұрғыдан əлем елдеріндегі барлық дерлік салалар вирустан зардап шекті. Бірақ ең көп соққы ойын-сауық, туризм жəне қонақжайлылық индустриясына түсті. Өзін-өзі оқшаулау режиміне байланысты сыртқы жəне ішкі туризм бүкіл əлемде кем дегенде жарты жылға тоқтады. Алайда, сала жаңа жағдайда жұмысын жалғастыру үшін дағдарыстан шығу жолдарын іздейді жəне оларды табуда.
Keywords: туристік сала; ішкі туризм; халықаралық туризм; пандемия; туризмдегі дағдарыс; COVID-19