К вопросу о понятии, содержании и структуре трудовых правоотношений - Даутова, А.Д.; Иржанов, А.С. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада еңбек қатынастарының мазмұнын ашуға əрекет жасалған. Оның нышандары жəне құқықтық жақтары қарастырылған. Қазақстан Республикасының Еңбек кодексі негізінде еңбек қатынастарының туындау, өзгеру, тоқтатылу шарттары жан-жақты талданған. In the paper we tried to discover the concept of labor relations in the narrow and broad sense; considered signs of labor relations; a question about the rights of parties to labor relations. Paper is devoted to reveal the structure of labor relations; considered grounds for the emergence, change and termination of labor relations for the analysis of the Labor Code of the Republic of Kazakhstan.
Keywords: труд человека; трудовые отношения; нормы трудового права; предмет трудового права; работник; работодатель; законодательство; признаки трудовых отношений