«Мүмкіндігі шектеулі жандарды компьютерлік оқытуға бейімделу үдерісін зерттеу» атты жобаның сипаттамасы - Көксеген, Ə.Е.; Джұмағалиева, А.М. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада мүмкіндігі шектеулі жандарды компьютерлік оқытуға бейімделу үдерісі мəселесіне зерттеу жүргізу жолдары қарастырылған. Жобаны құру жолындағы көкейкестілік мəселелерін шешу əдістері жəне оқытушыларға арналған факультативтік курсты əзірлеумен қатар, мүмкіндігі шектеулі жандарды компьютерлік оқытуға бейімделу үдерісі мəселесіне зерттеу жүргізу жəне талдау жасау тəсілдері ұсынылған. Авторлар ғылыми-зерттеу жоба Қазақстан Республикасының азаматтарына бейімделген нұсқасын берді. Бұл жоба мүмкіндігі шектеулі жандарды компьютерлік оқытуға бейімделу үдерісін, əр түрлі жағдаймен мүгедек болған жəне компьютерлік техника меңгеруге мүмкіншілігі бар ересек адамдардың оқыту жолдарын қарастырған.
Описание проекта «Исследование процесса адаптации людей с ограниченными возможностями к компьютерному обучению»
Description of the project «research of process of adaptation of physically disabled people to computer training»
Keywords: компьютерлік оқыту; арнаулы компьютерлік бағдарламалық қамтамасыз ету; қашықтықтан оқыту; компьютерлік оқытуға бейімдеу; мүгедек адам; ересек; компьютерлік техника; инклюзивтік білім; білім жүйесі; əлеуметтік қолдау