Аналитикалық химия: электронды оқу құралы - Сарсенбекова, А.Ж.; Исина, Ж.А.; Қилыбай, М.Ә. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2025)
«АНАЛИТИКАЛЫҚ ХИМИЯ» пәні заттың құрамын сапалық және сандық түрде анықтау әдістерін оқытатын пән. Заттың құрамын анықтау – заттың қандай элементтер, иондар, молекулалардан тұратынын білу үшін қажет. Ол сапалық талдау бөлімінің міндеті болса, заттың құрамына кіретін компоненттердің мөлшерін анықтау сандық талдаудың үлесіне тиеді. Осыған байланысты 6В07201 «Фармацевтік өндіріс технологиясы» білім беру бағдарламалары бойынша, білім алушыларға арналған «Аналитикалық химия» пәнінен зертханалық жұмыстарды орындауға қажетті әдістемелер келтірілген. Алғашқы бөлігі сапалық талдауға арналса, екінші бөлігінде сандық талдау әдістері қарастырылған. Әр тақырып соңында бақылау сұрақтары мен тапсырмалары және білімдерін бекітуге тест тапсырмалары да енгізілген.
Keywords: аналитикалық химия; сапалық талдау; сандық талдау; гравиметриялық талдау; оптикалық талдау