АППРОКСИМАТИВНЫЕ СВОЙСТВА РЕШЕНИИ ЗАДАЧИ ДИРИХЛЕ ДЛЯ НЕЛИНЕЙНЫХ ВЫРОЖДАЮЩИХСЯ ЭЛЛИПТИЧЕСКИХ УРАВНЕНИЙ В СЛУЧАЕ ПРОИЗВОЛЬНОГО ВЫРОЖДЕНИЯ - Шыракбаев, А.Б. (Изд-во КарГУ, 2009)
Мақалада нұқсанды эллипстік түрдегі теңдеудің бір класы үшін жартылайпериодты Дирихле (ЖПД) есебінің бар болу теоремасы жəне жатықтығы дəлелденген. ЖПД теорема шеші- мімен байланысты жиынның Колмогоров көлденеңдерінің екі жақты бағасы туралы теорема алынған. Қорытынды нəтижелер механикада, газдинамикада жəне математика, физиканың басқа салаларында қолданыс табады. The theorems are demonstrated about existence of smooth decisions of Dirihle’s (DSP) semiperiodical problem for for one class innating elliptical equation in this work. With the help of this theorem, double-sided estimations of diameter are got according to Kolmogorov’s multitudes tired bu DSP problems. The given results of problem are used in mechanics, gaure dynamics and in other the fields of mathematics and physics.