Әлеуметтік саясат мемлекеттік басқару саласындағы басты реттеуші құралы - Ескерова, З.А.; Жаксылыкова, А.Б. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
Мақалада мемлекет дамуындағы әлеуметтік саясаттың маңыздылығымен, мемлекеттік басқарудың басты құралы ретінде толығымен жан - жақты қарастырылған. Мемлекеттің әлеуметтік саясаты - қоғамның өмір сүру деңгейін анықтайтын және әлеуметтік-экономикалық жағдайларын реттейтін бағыттарының бірі. Әлеуметтік саясаттың негізгі мақсаты қоғам мүшелерінің материалдық, мәдени және рухани қажеттіліктерін қамтамасыз ету болып табылады.
Keywords: әлеуметтік саясат; мемлекеттік басқару; әлеуметтік прогресс индексі; цифрлық ID картасы