Заманауи педагогтардың кəсіби құндылығы ретіндегі коммуникативті құзыреттілік - Бейсенбекова, Г.Б.; Казанғапова, С.О. (ҚарМУ баспасы, 2016)
Мақалада коммуникативті құзыреттілік түсінік тəжірибесі заманауи педагогикалық ғылым мен практиканың ұғымы ретінде ұсынылды. Педагогтың коммуникативті құзыреттілігі анықтамасы психологиялық-педагогикалық əдебиеттерді талдау негізінде берілді. Заманауи педагогтардың кəсіби коммуникативті құзыреттілігі, оның құрылымы жəне түрлері қарастырылды. Авторлар «қарым-қатынас», «коммуникативті құзыреттілік» ұғымын əр қилы авторлардың көзқарастарымен салыстыра жан-жақты талдаулар жасаған. Коммуникативті компетенттіліктің мəнін түсіну тұрғысынан талдай отырып, коммуникативті компетенттілік құрылымының компоненттерімен өзара байланысын ашып көрсеткен. Коммуникативті қарым-қатынас қызметтері мен қарым-қатынастың коммуникативті байланысын айқындап сипаттаған.
Коммуникативная компетентность как профессиональная ценность современного педагога
Communicative competence as aprofessional value of modern teachers
Keywords: қарым-қатынас; кəсіби құзыреттілік; коммуникативтік құзыреттілік; коммуникативті əлеует; коммуникативті мəдениет; кəсіби-коммуникативтік қызмет; интерактивті қатынас; перспективті қатынас; коммуникация