Білім беру қызметінің принциптері мен əдістері - Құнанбаева, Д.А. (ҚарМУ басп., 2014)
Білім беру қызметтерін көрсетуде, технологияны жəне маркетингтік қызметті басқаруды айқындаушы, маркетингтік қағидалар сараланды. Автормен құралымдар жəне білім беру қызметін көрсетуде келесі принциптерге негізделген (кешенділігіне, инновациялылыққа, креативті ой, біліктілікке, функционалдыққа, динамизмға, бейімделушілікке, ғылымдылыққа, үйлесімділікке, тиістілікке, оралымдылыққа, басқарушылыққа жəне т.б.) даму тұжырымдамасы ұсынылды. Маркетинг жүргізілімінде ортақ ғылыми əдістер пайдаланылады. Ол қоян-қолтық басқа нақты ғылымдардың əдістерімен іліктес. Сонымен қатар нақты маркетинг əдістері қолданылады. Ұсынылған концептуалды моделі негізгі қажеттіліктерді жаңғыртады жəне принциптер құралымдары мен білім беру қызметін, қызмет атқару ортасын дамытады.
Принципы и методы маркетинга образовательных услуг
Principles and methods of marketing of educational services
Keywords: маркетинг принциптері; білім беру қызметін көрсету; маркетинг əдістері; ортақ ғылыми əдістер; нақты əдістер; кешенділік; инновациялық; біліктілік; функционалдық; динамизм; бейімделушілік; ғылымдылық; үйлесімділік; тиістілік; оралымдылық; басқарушылық; модель