Қатты дене физикасындағы кристаллография элементтерін қалыптастыруда компьютерлік технологияны қолдану - Дəрібеков, C.Д.; Əменова, Д.М.; Мұхамед, Н. (Қарму басп., 2015)
Мақалада орта мектеп физикасында қатты денелер қасиеттерін оқытуда пəнаралық байланыс ретінде кристаллография элементтерін алу ұсынылған. Кристаллография элементтерін оқып-үйрену күрделі электронды құрылғыларды қажет ететіндіктен, оның орнына компьютерлік технологияны пайдалана отырып, куб кристалының жақтарын салып көрсетудің əдістемесі қарастырылған.
Использование компьютерной технологии для формирования кристаллографических элементов физики твердого тела
Use of computer technology for forming of crystallography elements of physics of solid
Keywords: кристаллография элементтері; пəнаралық байланыс; компьютерлік технология; қатты дене физикасы