Реализация государственной программы индустриализации промышленности в Казахстане в начале 20-х годов XX столетия - Кожахметов, Г.З. (Изд-во КарГУ., 2009)
Мақалада Қазақстандағы өнеркəсіпті XX ғасырдың 20-жылдарының басындағы жедел инду- стриализациялау бағдарламасы зерттелген. Оның негізгі ережелері баяндалып, осы бағдарламада бай табиғи ресурстарға ие болған Қазақ автономиясының орны сипатталған. Аймақ Ресей өнеркəсібінің шикізат көзі ретінде бағаланған, сондай-ақ осы істердің əкімшілік- биліктік шаралары көрсетілген. In article is researched program to speed industrialization to industry in Kazakhstan at the beginning initially 20 20 ages. Lit her (its) main positions and place in this program of the Kazakh autonomy with her (its) rich natural resource. They Are Shown administrative-powerful measures of the realization these action, where region was oriented, as raw materials appurtenance to Russian industry.