Мектепте білім алушылардың функционалдық сауаттылығын қалыптастырудың теориялық-әдіснамалық негіздері - Тынысбекова, Д.К. (Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды унивенситеті, 2023)
Бұл мақалада оқушылардың функционалдық сауаттылығын қалыптастыруға байланысты кейбір мәселелер қарастырылады. «Функционалдық сауатты тұлға» және «функционалдық сауаттылық» ұғымдарының анықтамалары берілген. Сонымен қатар, Қазақ тілі сабақтарында лексиканы оқыту шеңберінде функционалдық сауаттылық дағдыларын қалыптастырудың негізгі аспектілері қарастырылады. Сонымен қатар, мақалада оқушылардың функционалдық сауаттылығын қалыптастырудың заманауи әдістері талданады және тапсырмалардың мысалдары келтірілген.
Keywords: бастауыш білім беру; функционалдық сауаттылық; функционалдық сауатты тұлға; оқытудың заманауи әдістері