Тюркизмы как объект описания русской исторической лексикографии - Бурибаева, М.А. (Изд-во КарГУ., 2010)
Мақалада əдеби тілдің қалыптасқан жəне кодталған нормалары аясындағы тілдік құбылыстардың лексикографиялық сипатталу процесі зерттеледі, түркі сөздерінің орыс тарихи-лексикографиялық басылымдардағы берілу амалдары мен сипаттау тəсілдері талданады. Автор тілдік құралдар мен олардың классификацияларының дамуы мен өзгеруін танытатын норма түсінігіндегі тенденцияларды орнату мақсатындағы орыс жазба ескерткіштеріне назар аударады. In article is investigated the process of the lexicographic description of the language phenomena in a projection of established and codified norms of a literary language, the analysis of Turkic terms is presented in the Russian historical dictionary, principles of their giving and description methods are shown. The author addresses to monuments of Russian writing in a view of an establishment of those tendencies in understanding of norm which testify about development and change of language tools.
Keywords: лексикография; лекическая единица; русский язык; тюркизм; объект описания; русская историческая лексикография