Тиімдеу әдістері - Алибиев, Д.Б.; Кажикенова, А.Ш.; Фазылова, Л.С.; Муратхан, Р. (Карағанды, 2018)
Электрондық оқу құралы жаратылыстану-техникалық бағыттағы жоғары және арнайы орта оқу орындарының студенттеріне арналған. Электрондық оқу қүралында тиімдеу әдістерінің негізгі бөлімдері, яғни тиімдеу есептерінің қойылымының тұжырымдамасы, бір айнымалы функцияны минимумдеу әдістері, шартты және шартсыз экстремум есептерін шешу әдістері, Понтрягиннің максимум принципі қарастырылған. Теориялық материалдар көптеген мысалдармен толықтырылған. Электрондық оқу құралы тек жаратылыстану-техникалық бағыттағы емес, сонымен бірге экономикалық бағыттағы студенттер мен оқытушылар үшін қажетті болуы мүмкін. Магистранттар мен PhD докторанттар үшін де пайдалы.
Keywords: тиімдеу есептері; тиімдеу әдістері; Ньютон әдісі; бір айнымалы функция; шартты экстремум; шартсыз экстремум; Понтрягин қағидасы