Төлен Əбдікұлының прозасындағы адам жəне қоғам мəселесі - Жұмагелдин, Ж.Ш. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада Т. Əбдікұлының прозалық шығармалары зерттелді. Жазушының қаламгерлік шеберлігі өмірдің шынайы жағдаяттарын бере білуімен ерекшелінеді. Ол өмірдің шынайы болмысын философиялық тұрғыда қарастырды. Автор Т. Əбдікұлының прозалық шығармаларында қазақ халқының тағдыры қалай көрінетіндігі тақырыптық-проблемалық тұрғыда, өзектілігін бейнеледі. Сондай-ақ қаламгердің суреткерлік шеберлігі, прозалық шығармаларындағы образдар жүйесі, кейіпкерлерінің ішкі жан дүниесі, адамның қоғамдағы алар орны психологиялық аспектіде талданды.
Проблема человека и общества в прозе Толена Абдикулы
Problem of the person and society in prose Tolen Abdikulү
Keywords: тарихи; əлеуметтік-саяси; оқиғалар; сөз саптау; сюжет құрау; стиль