Ғылыми зерттеуде корреляциялық - регрессиялық талдауды пайдалану - Темірбекова, Л.А.; Балдан, Б.Б. ("Акад. Е.А. Бөкетов ат. Қарағанды ун-ті" КЕАҚ баспасы, 2022)
Бұл мақалада қоғамдағы құбылыстардың өзгерістеріне қатысты экономикалық байланыс туралы, яғни байланыстардың нәтижесін цифрлық немесе сандық тұрғыда корреляциялық - регрессиялық талдау негізінде анықтау жөнінде сөз қозғалады. Мақсаты: айналамыздағы болып жатқан жағдайлардың ең мәндісін, сонымен қатар бір фактордың басқаларға әсерін бағалау.
Keywords: байланыс; корреляция; регрессия; талдау