Кəсіпкерлікті инновациялық негізде дамытудың басты бағыттары - Қазбеков, Т.Б.; Мусина, А.Г. (ҚарМУ басп., 2014)
Мақалада Қазақстан Республикасында кəсіпкерлікті инновациялық негізде жүргізудің ілімдік жəне тəжірибелік мəселелері қарастырылған. Кəсіпкерліктің инновациялық түрлері ретінде венчурлік, концессиялық, лизингтік жəне франчайзингтік бағыттары алынған. Қазақстандағы инновациялық кіші кəсіпкерлік субъектілерінің қызметін қалыптастыру мен дамытуда кедергі болатын факторлар талданған. Инновациялық кəсіпкерлік субъектілерінің дамуына қол жеткізу үшін қажетті жағдайлар ұсынылған. Шағын жəне орта инновациялық кəсіпорын ғылыми ұйымдар аумағында құрылуы мүмкін екендігі дəлелденген. Еліміздегі кəсіпорындарының инновациялық белсенділігінің меншікті салмағы екшеліп сараланған.
Основные направления развития предпринимательства на инновационной основе
Main directions of development of enterpreneurship on innovative base
Keywords: кəсіпкерлік; инновация; инновациялық негіз; тəуекелділік; концессия; лизинг; франчайзинг; бағыттар; жетілдіру