Махамбет поэзиясындағы фольклорлық дəстүр көрінісі - Рахымов, Б.С.; Утешова, А.М. (ҚарМУ басп., 2015)
Мақалада қазақ халқының дарынды ақыны Махамбет Өтемісұлы поэзиясындағы фольклорлық дəстүр мəселесі сөз болады. Ақынның шығармашылығының құндылығы, жаңашылдығы сараланды. Махамбет поэзиясының дəстүрі тереңде екендігі, оның шығармашылығы жыраулар поэзиясымен үндестігі жан-жақты зерттелді. Ақын творчествосындағы тарихилық мəселесі арнайы сөз етілді.
Фольклорные традиции в поэзии Махамбета
Folklore traditions in poetic creativity of Makhambet
Keywords: фольклор; ақын-жыраулар; салт-дəстүр; бейнелі сөздер; ұйқас; ұйқастық пен сəйкестіктер