Қазақ тілі сабағында ақпараттық-коммуникативтік технологияларды қолдану тəсілдері - Ботабек, А.Ə. (ҚарМУ баспасы, 2012)
Мақалада қазақ тілін оқытуда ақпараттық-коммуникативтік технологияларды пайдалана отырып, сабақты түрлендіріп өткізу туралы айтылған. Ақпараттық технология сабақты түрлендірудің, ерекшелендірудің, дараландырудың тəсілі ғана емес, сонымен қатар сабақты жаңаша ұйымдастырудың мүмкіндігі болып отырғандығы қаралған. Ақпараттық-компьютерлік технология — оқу орындарында білім жетілдіруші құрал, сондықтан педагогикалық іс-əрекетте кеңінен қолдана білу өзекті мəселе болып табылады.
Использование информационно-коммуникативных технологий в обучении казахскому языку
Keywords: қазақ тілі; мемлекеттік тіл; тіл саясаты; тіл үйренушілер; патриотизм; ақпараттық-коммуникативтік технологиялар; сабақтың түрлері; сабақты түрлендіріп өткізу; сабақты жаңаша ұйымдастыру; педагогикалық іс-əрекет; иллюстративті материал; мəтін; мəнмəтін; компьютерлік техника; компьютерлік желілер; ақпараттық мəдениет