Қазақ толғауларындағы қаратпа сөздер - Əділова, А.С.; Қабанов, М.Ш. (ҚарМУ басп., 2013)
Мақалада жыраулар туындыларында жиі қолданылатын қаратпа сөздер арнау түрінде болатындығы жайлы айтылды. Авторлар жыраулар өмір сүрген замандағы хандардың жəне басқа да тұлғалардың аттарының шығарма ішінде пайдалануынан көрініс табатын қаратпа сөздерді жіктеп берді. Айналадағы жансыз дүние немесе абстракт мəндегі қаратпа сөздердің мақсатты қолданысы айрықша екендігін дəлелдеді.
Слова-обращения в казахских толгау
Words appeal to the Kazakh tolgau
Keywords: толғау; жырау; жыраулар поэзиясы; мəтін; қаратпа сөздер; мағына; оқшау сөздер; қарату