Мағжанның ақындық əлемі - Əбдиманұлы, Ө. (ҚарМУ баспасы, 2012)
Мақалада Мағжан Жұмабаевтың шығармашылығы мен поэтикалық əлемі қарастырылады. Əйгілі ақынның шығармаларын талдау негізінде оның ақындық шеберлігі, дүниетаным ерекшеліктері, эстетикалық жəне рухани құндылықтары зерделенеді. Автор классик поэзиясындағы əдеби əдістерді, шығармашылық эволюцияны, ағартушылық реализм, сентиментализм, символизм проблемаларын зерттейді. Ұсынылған зерттеу М.Жұмабаевтың қазақ лирикасындағы жаңашылдығын көрсетеді, бұның өзі қарастырылып отырған мəселенің қазіргі қазақ əдебиеттануында өзекті болып отырғандығын көрсетеді.
Поэтический мир Магжана
Keywords: ақындық əлем; шығармашылық; шеберлік; дүниетаным ерекшеліктері; рухани құндылықтар; шығармашылық эволюция; ағартушылық реализм; əдеби əдістер