La prohibición de discriminación por orientación sexual. Estudio desde la constitución española y el derecho europeo - María Martín, Sánchez (KSU publ, 2010)
Мақалада Испания Конституцияның тарихи деректер мен олардың пайда болу негіздеріне қарамастан, кез келген кемсітушіліктерге тыйым салуды бекітуі мен жыныстық теңдікті көздейтіндігі зерттеледі. Əлеуметтік даму бүгінгі күнде кемсітушілік үшін жыныстық ұстанымның негіз болуына алып келді. Қазіргі кезде мұндай кемсітушілікке тыйым салу көптеген еуропалық конституцияларда, сонымен қатар Адам құқықтары бойынша Еуропалық Соттың (ECHR) шешімдерінде бекітілген. Испанская Конституция в статье, посвященной равенству полов, устанавливает запрет на любую дис- криминацию, независимо от существующих исторических фактов и природы ее происхождения. Со- циальное развитие привело к тому, что в настоящее время основанием для дискриминации стала сек- суальная ориентация. Запрет такой дискриминации уже закреплен в некоторых европейских консти- туциях, а также в решениях Европейского Суда по правам человека (ECHR).