Баланың ақыл-ойын дамытуда оқыту процесінің маңызы - Жандилдина, Р.Е.; Омарова, Д.Қ.; Ғалымжанова, З.Т. (Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Ақыл-ойдың дамуы дегеніміз - баланың жасына байланысты оқыту мен тәрбиенің әсерінен, тәжірибе жинақтауынан оның ақыл-ой әрекетінде болатын сандық және сапалық өзгерістердің жиынтығы.
Значение учебного процесса в развитии психики ребенка
The significance of the educational process in the development of the child's psyche
Keywords: ақыл-ой; даму; бала; жас; оқыту; тәрбие; тәжірибе сандық; сапалық; өзгерістер