Мектеп оқушыларын физика пәні бойынша ұлттық бірыңғай тестілеуге дайындықты ұйымдастыру - Каиржанов, А.К.; Альшарова, Д.К. (My University, 2025)
Қазіргі білім беру жүйесінде жасанды интеллект (ЖИ) пен геймификацияны біріктіру оқыту үдерісін жетілдірудің тиімді әдістерінің бірі ретінде қарастырылады. Бұл мақалада ChatGPT негізіндегі ЖИ технологиясын және геймификациялық элементтерді физика пәніне енгізудің оқушылардың ынтасын мен академиялық үлгеріміне әсері қарастырылады. Зерттеу нәтижелері ChatGPT пен геймификацияны қолдану оқушылардың сабаққа деген қызығушылығын арттыратынын, өз бетінше оқуға ынталандыратынын және оқу үлгерімін жақсартатынын көрсетеді.
Keywords: ЖИ технологиясы; геймификация; физика пәні; білім беру; оқу үлгерімі