Əлемде жəне Қазақстанда цифрландыру үрдісінің даму тұрпаты - Утегенова, Ж.М.; Казбеков, Т.Б. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Карағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2020)
Мемлекеттің инновацияға жəне цифрлық экономиканы құруға қосқан үлесі жылдан- жылға артып келеді. Мақалада кəсіпкерлікке икемді мемлекетке сұраныстың артуы қарастырылады жəне жаңашыл алдағы елдердің тəжірибесі жайында айтылады. Яғни заман талабына сай цифрлық экономиканы құру барысында, мемлекеттің атқаратын қызметі мен саналуан стратегияларды көрсетеді. Цифрлық экономиканы қалыптастыру кезінде мемлекеттің əртүрлі функцияларын орындай алатын стратегиялар мен функциялар қарастырылған.
Keywords: Цифрландыру; инновация; интернет; ақпараттық-коммуникациялық технологиялар стратегия