Дифференциально-термический анализ комплексов Cu2+, Ag+, Au3+ С 2,3-димеркаптопропансульфонатом натрия - Оспанов, Х.К.; Мажибаев, А.К. (Изд-во КарГУ, 2010)
Мақалада мыс, күміс жəне алтын унитиолатты комплекстерінің термиялық ыдырау процесін зерттеу нəтижелері көрсетілген. Термиялық ыдырау процесінің аралық жəне соңғы өнімдерінің идентификациясы ИҚ жəне рентгенфазалық əдістерінің көмегімен негізгі 3 кезені анықталды. Аралық өнімдері ретінде металл сульфидтері, ал соңғы өнімдері есебінде металл сульфаттары жəне оксидтері түзілетіндігі көрсетілген. In work are presented results of the study of the process of the thermal decomposition complex copper, silver and gold with unithiol. Identifying products to reactions by methods IR spectroscopy and X-Ray of the analysis, were revealled 3 main stages of the process of the thermal decomposition unithiolate complex metals. It is shown that intermediate product are a sulfides metals, but final sulphates and oxideses metals.
Keywords: дифференциально-термический анализ; димеркаптопропансульфонат натрия; унитиол; термографии метод; термогравиметрия; газоволюмометрия; тензометрия; хроматография; масс- спектроскопия