Получение и спектрально-кинетические свойства наногибридных пленок гептадецилового эфира бенгальской розы и полиамфолитного полимера - Аймуханов, А.К.; Ибраев, Н.Х.; Смагулов, Ж.К. (Изд-во КарГУ, 2010)
Амфифилді бенгал роза мен полимердің қатты денелі подложкасында спектралды жəне кинетикалық қасиеттері қарастырылды. Мономерлер мен димерлер белсенді жұтылуы жəне сəулелену орталары болып табылады. Бояғыштың баяу флуоресценциясы мен фосфоресценциясы зерттелді. Баяу флуоресценция триплет-триплеттік аннигиляция мен Т1→S1 өтіуі процестерімен анықталды. The spectral and kinetics properties of photoluminescence of mixed Langmuir-Blodgett films of Bengal rose heptodesyl ether and amphiphilic polyampholit on a solid substrate are studied. Monomers and dimers is optical active centers is formed absorption and fluorescence spectra. Were investigated the properties of delay fluorescence and phosphorescence of dye. It is shown that the decay curve of delayed fluorescence is determined by triplet-triplet annihilation and Т1→S1 intersystem crossing.
Keywords: спектрально-кинетические свойства; наногибридная пленка; гептадециловый эфир; бенгальская роза; полиамфолитный полимер; фотофизический; люминофор; сенсор; оптическая запись