Биология пәнін жеке тұлғаға бағытталған технология негізінде оқыту жолдары. - Қали, A.; Шымберген, М.Қ; Лакбагарова, О.К; Лакбагарова, А.К (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды Университеті, 2025)
Мақалада әртүрлі жас кезеңдерінде оқушылардың танымдық мүмкіншіліктерін зерттеуде, жеке тұлғаны қалыптастырудың нақты жолдарын анықтауда рөлі ерекше екендігі, сонымен қатар адам психологиясына әсер ету, өзгерту құралы ретінде өзіндік ерекшелігінің бір мезгілде зерттеу тәсілі, сонымен қатар зерттеу құбылыстарын қалыптастыру әдісі қызметін атқаратындығы айтылады. Қалыптастырушы эксперимент үшін зерттелетін психикалық үрдістерге зерттеуші белсенді араласады. Ол балалардың психикалық дамуын зерттеуді, тәрбие және оқытудың бірлікте болуын қамтамасыз етеді.
Инновационные методы преподавания естественных наук
Keywords: тұлға; таным; оқыту технологиясы; педагогика; personality; cognition; learning technology; pedagogy