Теоретические основы и практические приложения инновационного менеджмента в контексте развития современных предприятий - Каренов, Р.С. (Изд-во КарГУ., 2012)
Инновациялық менеджменттің мəні қарастырылған. Оның бірқатар қолданбалы, арнайы жəне кəсіби пəндермен байланысы ашылып көрсетілген. Инновациялық менеджменттің мақсаттарына, олардың жалпылама жіктелу мəселелеріне көңіл бөлінген. Инновациялық менеджменттің басқару деңгейлері бөлекше көрсетіліп, сипаты бейнеленген. Инновациялық қызметтің ұйымдық түрлері талданған. Инновацияларды егжей-тегжейлі зерттеу жəне оларды жіктеу қажеттігі негізделіп, инновациялық үдерістің сатылары жəне түрлері зерттелген. Инновациялық ортадағы менеджерлердің ұйымдастыру қабілеттеріне қойылатын талаптар анықталған. The essence of innovative management is considered. Communication of innovative management with a number of applied, special and professional disciplines reveals. The attention to the purposes of innovative management and a question of their general classification is paid. Administrative levels of innovative management are allocated. The characteristic of innovative activity is described. Necessity of careful studying of innovations and their classification is proved. Stages and kinds of innovative process are studied. The requirements shown to organizing abilities of managers in innovative sphere are defined.
Keywords: инноватика; сущность инновационного менеджмента; цели инновационного менеджмента предприятия; характеристика инновационной деятельности; организационные формы инновационной деятельности; классификация; инновационный процесс; определение инновационного проекта; определение инновационной программы; требования