Характер развития микроорганизмов молочной закваски при термостатном и резервуарном методах приготовления кефира 2,5 %-ной жирности - Лебедева, Е.А.; Искаков, З. (Изд-во КарГУ им. Е.А.Букетова, 2010)
Мақалада 2,5% майлылығы бар айран ұйтудың термостаттық жəне резервуарлық дайындау тəсілдері жайлы айтылған. Ұйытқыдағы микроорганизмдердің құрамындағы хош иісті стрептококтардың дамуына резервуарлық тəсілдегі сүтте жақсы жағдай болғандықтан, одан қоймалжындығы біркелкі, қажетті қышқылдықта, дəмді, хош иісті айран дайындалатыны дəлелденген. In this article kefir of 2,5 % fat the technology of ferment by termostate and reservuare methods is considered. Structure of ferment microorganisms is include a streptococci. Optimum conditions for their development are available in milk at reservuare method. In this time kefir had the homogeneous consistence. It had freshening and pleasant on taste.This article describes the character of the development of microorganisms of diary ferment at the thermostat and tank methods of making 2,5 % fat content.