1928–1941 жж. Қазақстандағы кино саласының материалдық-техникалық негіздерінің даму сипаты - Тлегенова, Л.Т.; Сақабай, Т.Қ. (KSU Publ., 2017)
Мақалада соғысқа дейінгі жылдардағы Қазақстандағы кино саласының материалдық-техникалық негіздерінің дамуы, оның басқару органдары, кино саласының өндірістік-техникалық істерін жүргізу мəселелері қарастырылды. Сонымен қатар авторлар кино саласындағы кемшіліктер, «Қазақкино» тресінің құрылуы мəселелерімен қатар, киноны саясатта кеңінен пайдалану үшін, оның материалдық- техникалық жағдайына көңіл бөліп, республиканы киноландыруға бөлінген киноқондырғылардың жылдан жылға үздіксіз дамығандығын атап өтті. Мұрағаттық материалдар негізінде 1920–1940 жылдардағы Қазақстандағы киноөндірісінің даму деңгейі сипатталды.
Развитие материально-технической основы киноиндустрии Казахстана в 1928–1941 гг.
Development of material and technical basis of the film industry of Kazakhstan in 1928–1941
Keywords: киноөндіріс; материалдық-техникалық негіздері дамуы; киноландыру; «Востоккино» тресі; «Қазақкино» тресі; өндірістік-техникалық істер; киноқондырғылар; кинопрокат қоры; киностудиялар; «Союзкинохроника»