ЕАЭО шегіндегі көліктік-логистикалық инфрақұрылым - Арынова, Ж.З.; Кулдеева, А.Т. («Академик Е.А. Бөкетов атындағы Карағанды университеті» КЕАҚ баспасы, 2020)
Мақалада логистика экономиканың маңызды бөлігінің бірі екені туралы айтылған. Көліктік-логистикалық жүйеге анықтама беріліп, оны құраушылар көрсетілген. Қазақстан Республикасының дамушы көлік логистикасының проблемалары қарастырылған, сонымен қатар, көліктік-логистикалық жүйені дамыту аясында қазіргі кезде жүзеге асырылып жатқан іс-шаралар көрсетілген. Дамыған елдер үшін логистиканың маңыздылығы көрсетіліп, ЕАЭО бірыңғай ортақ нарығын дамыту үшін қажетті ұсыныстар келтірілген.
Keywords: Кедендік Одақ аумағы; көлікті-логистикалық инфрақұрылым; транзиттік потенциал; транзиттік тасымалдар нарығы