Қазақстанның мəдениет саласындағы дипломатиясының Шығыс Азиялық бағыты: мəселенің келісімшарттық-құқықтық негізі - Шотбакова, Л.К.; Шотбай, Е.Н. (ҚарУ баспасы, 2021)
Мақалада Қазақстан Республикасының Шығыс Азия елдерімен мəдениет саласындағы ынтымақтастығының келісімшарттық-құқықтық негізіне талдау жасалған. Авторлар Қазақстанның Қытай жəне Жапониямен екіжақты мəдени қатынастарының дамуына ықпал еткен келісімшарттардың маңыздылығын ашып, осы арқылы аталған мемлекеттердің арасындағы мəдени ынтымақтастықтың даму деңгейлерінің өзгергендігін ашып көрсеткен. Мақалада мəдени байланыстарды зерттеудегі келісімшарттардың маңыздылығы айқындалған.
Восточноазиатское направление казахстанской дипломатии в области культуры: договорно-правовая основа вопроса
East Asian direction of Kazakhstani diplomacy in the field of culture: the legal basis of the issue
Keywords: сыртқы саясат; Шығыс Азия; Қазақстан дипломатиясы; мəдениет; ынтымақтастық; интеграция