N-аминоморфолиннің жаңа гидразондарының синтезі - Сыздықов, А.Қ.; Мулдахметов, З.М.; Нүркенов, О.А.; Фазылов, С.Д.; Хлебников, А.И.; Сейілханов, Т.М.; Қабиева, С.Қ.; Меңдібаева, А.Ж. (Академик Е.А. Бөкетов атындағы Қарағанды университетінің баспасы, 2025)
Дәрілік заттарды табуда бастапқы материал ретінде гетероциклді қосылыстарды пайдалану дәрілік химиядағы кең таралған және сәтті жасалған жұмыстар болып табылады. Гетероциклді қосылыстар биологиялық белсенділіктің кең ауқымы бар әртүрлі химиялық құрылымдарды жасау үшін өзгертілуі мүмкін әмбебап құрылым нышандары болып табылады. Гетероциклді қосылыстың құрылымына аздаған өзгерістер енгізу арқылы зерттеушілер фармакологиялық әсерлерді оңтайландыру үшін оның қасиеттерін дәл зерттей алады.
Keywords: n-аминоморфолин; гидразондар; синтез