Металқұрамды шикізатты электроимпульсті əдіспен өңдеу - Бейсенбек, А.Ж.; Хасенов, А.К.; Нүсіпбеков, Б.Р.; Стоев, М.; Абдыкова, Г.Ж. (Қарму басп., 2015)
Мақала ғылым мен техника салаларын дамытуда маңызды материалды, соның ішінде металқұрамды шикізаттарды өңдеу əдісіне арналды. Электроимпульстік технология металқұрамды шикізаттарды бөлшектеу мен ұнтақтаудың тиімді əдістерінің бірі болып саналады. Өнімді өңдеу үрдісінің тиімді тəсілі келтірілді. Зертханалық тəжірибелер жүргізудің əдістемесі баяндалды. Ұсынылып отырған технология арқылы металқұрамды шикізатты өңдеу жұмыстары кезінде алынған мəліметтер келешекте өндіріс орындарында қолданыс табуы мүмкін.
Обработка металлосодержащего сырья электроимпульсным методом
Treatment of metalliferous raw materials electric pulse method
Keywords: электроимпульсті технология; металқұрамды шикізат; ұнтақтау дəрежесі; разрядаралық қашықтық; импульстар энергиясы; фракция диаметрі