Конституционно-правовые основы национальной безопасности Республики Казахстан - Амандыкова, С.К. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақалада Қазақстан Республикасының ұлттық қауіпсіздіктің құқықтық белгілері анықталған. «Ұлттық қауіпсіздік» туралы Заңның негізгі ережелеріне құқықтық сипаттама берілген. Қазақстан Республикасының ұлттық қауіпсіздік мүддесін анықтайтын басты мүмкіндіктері көрсетілген. Сонымен қатар ұлттық қауіпсіздікке қатысты экономикалық, ақпараттық, экологиялық, саяси, əскери жəне қоғамдық қауіпсіздіктер зерттелген. Ұлттық қауіпсіздікті қамтамасыз ету аясында негізгі нормативтік-құқықтық актілер заңнамасында белгіленген ұлттық қауіпсіздіктің қағидалары қарастырылған. In this article the author defines the legal parameters of national security of the Republic of Kazakhstan. The analysis of the main provisions of the law «On national security» is given. The reference points to define the main priorities of the national interests of the Republic of Kazakhstan are revealed. There composings of national security, which include economic security, information, environmental, political, military and public safety are studied. Author considered the principles of national security, consolidated by the legislator in the basic regulatory and legal acts regulating the sphere of national security.