Критерии абсолютной неосцилляторности полулинейного разностного уравнения второго порядка - Алимагамбетова, А.З. (Изд-во КарГУ, 2011)
Кейбір шарттарды қанағаттандыратын оң коэффициенттері бар жартылай сызықты екінші ретті айырымдық теңдеу үшін тербелімсіздік шарт негізінде теңдеудің абсолютті тербелімсіздік критерийі ор- натылды. Ол нəтижелер екінші ретті сызықты айырымдық теңдеулер үшін де жаңа болып табылады. Criterions of absolute nonoscillation based on the conditions of Nonoscillation are established for a semilinear difference equation of second order with positive coefficients, which satisfy certain conditions. The results of the theorem about the absolute nonoscillation are new results for linear difference equation of the second order.
Absolute nonoscillation criterion of half-linear second order difference equation