Қашықтан оқыту барысында жеткіншектермен қарым-қатынас жасаудың психологиялық ерекшеліктері - Ерғали, Ж.М.; Кенесбекова, С.А. (Е.А.Бөкетов атындағы Қарағанды университеті, 2023)
Қарым-қатынас – адамдардың өзара әрекеттестік пен қатынас жасаудың бірден бір формасы. Ғылыми мақалада қашықтықтан оқыту барысында жеткіншектік кезеңдегі қарым-қатынастың психологиялық ерекшелігіне жан-жақты талдау жасалынады, мінез-құлықтың және сананың қалыптасуы қарастырылады. Мақалада оқушылардың жас кезеңдері негізгі назарға алынады. Мақсаты - оқырманға жеткіншектердің психикалық дамуын, қашықтықтан оқыту процесіне қалыптасу заңдылықтарын түсіндіру, көрсету.
Психологические особенности общения подростков в процессе дистанционного обучения
Psychological features of adolescent communication in the process of distance learning
Keywords: қарым-қатынас; жеке тұлға; жеткіншек; психология; мінез-құлық; сана; даму; «мен»; қашықтықтан оқыту; онлайн