Альтернативные способы разрешения предпринимательских споров - Киздарбекова, А.С. (Изд-во КарГУ, 2012)
Мақала кəсіпкерлік дауларды шешудің баламалы тəсілдерін қарастыруға арналған. Жекелеген тəсілдер сипатында келіссөздер, делдалдық (медиация), бітістіру, шағын талқылау жəне арбитраж талданылған. Салыстырмалы аспектіде кəсіпкерлік дауларды шешудің аталған баламалы əдістерінің əрбірінің басымдықтары қарастырылады. Автор оларды колдану шарттарына көңіл бөледі. Шетел мемлекеттерде кəсіпкерлік дауларды шешудің баламалы тəсілдерін қолдануы жəне Қазақстанда даму дəрежесі мен қолданылуы кең түрде зерттеледі. The scientific article is devoted consideration of alternative ways of the permission of enterprise disputes. As separate ways negotiations, intermediary (mediation), reconciliation, minitrial and arbitration are analyzed. In comparative aspect advantages of each of the specified alternative ways of the permission of enterprise disputes are considered. The attention to conditions of their application is paid. The width of application of separate alternative ways of the permission of enterprise disputes in foreign countries and degree of development and their use in Kazakhstan is investigated.